Å i Heiane 2016


Godt med en pust i bakken etter målgang

Godt med en pust i bakken etter målgang

Etter 25år i en sofa kom endelig 40årskrisa. Det ble BCK medlemskap og ny sykkel. Ganske tidlig ble Å i heiane et langsiktig mål for meg,så etter to år med iherdig trening stod jeg klar på startstreken. BCK var ellers representert med Rolf Sverre Schanke,Helge Steinsland og Per Kristian Jonassen. Geir Håkon Oppheim måtte melde forfall pga skade . Slikt som skjer når aldrende herrer skal tøffe seg på terrengtrening.

«DET ER VIKTIG Å STARTE ROLIG ! » sa alle til meg. Som sistemann opp Hobbesland bakken fulgte jeg det rådet. Forsøkte deretter å holde hjulet til Helge Steinsland gjennom de første stipartiene mot Risvand. Pulsen lå nå mellom 170-180 (193 er min maxpuls) men rundt Espe måtte jeg gi slipp og få ned pulsen litt. Ble mye sykling alene etter dette. Nærmer meg nå løypas fineste stiparti fra Aas til «steinkleiva» . Hadde en eller to ryttere bak meg nå så øyna et håp om å ikke være sistemann til mål.

Så gikk løypa noen kilometer på Grimenesveien og lina mot Birkeland. Klarte å holde grei fart her men fikk ingen hjelp av de to jeg tok igjen her. Var utrolig motiverende å sige innpå de foran, men krampa lå å smånappa i låra hvis jeg kjørte for hardt. Nå var det «bare» et stiparti igjen å sykle. Masse stigning og teknisk krevende så sent i løpet.
Blir nå forbikjørt av flere ryttere fra elite gruppa . Imponerende å se hvilket tempo de holder!
Siste del gikk på asfalt og grus gjennom lysløypa. Hadde en del kramper på slutten,så jeg planla å trille sykkelen opp Sarons Dal. Der stod jo mange å heia, så her var det bare å trø opp og samtidig se kul ut ?.
Kom omsider i mål etter 2:56. Helge Steinsland sykla inn på imponerende 2:41
Rolf Sverre Schanke og Per Kristian Jonassen sykla lang løype . De brukte henholdvis 3:16 og 4:26.
Åiheiane ble en artig og tøff erfaring for en fersking som meg. Håper på flere BCKere på startstreken til neste år! Kan jeg så kan alle!

Ronald Sund
åiheiane2016